Skip to main content

Pedalant entre tines

By 09/09/2016julio 3rd, 2018Blog

El dia 25 de setembre tornem a pedalar entre tines a la zona de les Valls del Montcau, molt apropet de Manresa. Les tines enmig de vinyes son unes contruccions de pedra seca, singulars, utilitzades en el passat per produir vi en els mateixos camps de cultiu. Van ser construïdes al bell mig dels camps, plantades en els llocs més aïllats de les valls del Montcau, a la comarca del Bages. S’han catalogat 103 tines enmig de les vinyes en diferents estats de coonservació. Es troben repartides pel vessant nord-oest del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, i la seva àrea d’influència, formant un patrimoni etnològic i històric únic a tot Catalunya.

Nosaltres visitarem uns 10 conjunts de tines que anirem trobant durant uns 20km, que recorrerem amb bicicleta de muntanya elèctrica o normal, segons el que decideixis. També pots venir amb la teva bici.

Ens trobarem a la Casa de les Tines. Deixarem els cotxes i agafarem les bicicletes, farem la ruta circular de 20km, visitant els voltants de Sant Benet de Bages i fins a 10 conjunts de tines diferents. En arribar una altre vegada a la Casa de les Tines, ens rebran amb un bon aperitiu, començarem la visita guiada i explicació per les 7 tines de que consta aquest conjunt i tot seguit una degustació de vins i cava de la DO Pla de Bages.

Tot seguit i qui ho desitgi es podrà quedar a dinar amb la gent de la casa, botifarra i carn a la brasa, amanides, postres i cafè. També ens podrem banyar a la piscina, descansar a les gandules i gaudir d’unes molt bones vistes i molta tranquil·litat.

Els preus de la sortida:

  • Sortida amb bicicleta de muntanya elèctrica: 40€
  • Sortida amb bicicleta de muntanya: 34€
  • Sortida amb bicicleta pròpia: 23€
  • Dinar + piscina: 15€

Esperem que us interessi aquesta nova proposta, fins ben aviat!

Leave a Reply