Pedalant Entre Tines es una ruta per descobrir, gaudir i deixar-nos portar… Una manera ben diferent de perdre’ns per les Valls del Montcau, a la comarca del Bages.
Les tines enmig de les vinyes són unes construccions de pedra, singulars, utilitzades en el passat per produir el vi en els mateixos camps on es cultivava.

S’han catalogat 103 tines en diferents estats de conservació que es troben repartides pel vessant nord-oest del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’ Obac i la seva àrea d’influència, formant un patrimoni etnològic i històric únic a tot Catalunya.

Nosaltres en visitarem uns 10 conjunts, que anirem trobant durant uns 20 km.

Sortirem de la Casa de les Tines amb les e-bikes i seguint el curs del riu Llobregat arribarem al Monestir de Sant Benet i des de aquí tot seguint diferents camins anirem trobant les tines, algunes a peu de camí i d’altres ben amagades al mig del bosc.
En arribar un altre vegada a la casa de les Tines ens rebran amb un bon aperitiu, començarem la visita guiada i explicació per les 7 tines de que consta aquest conjunt i tot seguit una degustació de vins i cava de la DO Pla de Bages.
Tot seguit i qui ho desitgi es podrà quedar a dinar amb la gent de la casa. Escudella, Botifarra i Carn a la brasa, pa torrat, postres i cafè.
També ens podrem banyar a la piscina, descansar a les gandules i gaudir d’unes molt bones vistes i molta tranquil·litat.

La durada aproximada de tota la sortida es d’unes 4 hores, a partir d’aquí dinar i tota la tarda per endavant.
La dificultat d’aquesta sortida es molt fàcil.
Aquestes sortides s’aniran programant al llarg de l’any, però si sou un grup a partir de 6 persones interessades ens adaptem en les dates i horaris.